Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
Uticaj abiotičkog i biotičkog stresa na promenu fitohemikalija u listu i zrnu kukuruza - posledice po kvalitet i bezbednost hrane / Effect of abiotic and biotic stress on alteration of phytochemicals in maize leaf and grain - aftereffect on food quality and safety
(Beograd : Društvo genetičara SrbijeBeograd : Društvo selekcionara i semenara Republike Srbije, 2023)
Upotreba kukuruza u ishrani ljudi i životinja ima široku primenu jer predstavlja
izvor različitih tohemikalija koje povoljno utiču na metaboličke procese. Tokom
vegetacije biljka kukuruza izložena je različitim uticajima ...
Germinacija nakon predtretmana semena i formiranje klijanaca kod kukuruza / Post-priming germination and seedling establishment in maize
(Beograd : Društvo genetičara SrbijeBeograd : Društvo selekcionara i semenara Republike Srbije, 2023)
Tokom čuvanja, dolazi do propadanja semena i gubitka životne sposobnosti,
energije i kvaliteta. S obzirom da se set međusobno povezanih biohemijskih
promena, tj. aktivacija enzima, sinteza hormona–stimulatora rastenja, ...
Genetčкa varijabilnost profila dijetalnih vlaкana i njihov uticaj na tehnološкi кvalitet brašna durum pšenice / Genetic variability of dietary fibres profile and their effect on technological quality of durum wheat flour
(Beograd : Društvo genetičara Srbije, 2023)
Durum pšenica (Triticum durum Desf.) se koristi kao sirovina za testenine,
kvasni i beskvasni hleb, kus-kus, i druge proizvode. Tehnološke i nutritivne osobine
durum brašna umnogome zavise od sadržaja dijetalnih vlakana, ...