Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
Статус антиоксиданата у кукурузу различите боје зрна / Antioxidant status in maize with different grain colour
(Beograd : Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 2019)
Зрно кукуруза је важан извор нутријената у људској исхрани. Разлике у садржају и
односу појединих нутријената, као што су каротеноиди, антоцијани и сл. утиче како на
обојеност зрна, тако и на његов нутритивни квалитет. ...
Статус појединих макроелемената у кукурузу различите боје зрна / Status of some macro-elements in maize kernel with different colour
(Beograd : Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 2021)
Зрно кукуруза је важан извор минералних елемената у људској исхрани. Разлике у
садржају минерала у зрну кукуруза могу зависити од генотипа, система гајења,
примене ђубрива, као и метеоролошких услова. Циљ експеримента ...
Здруживање соје и проса у комбинацији са био-ђубривом као еколошка метода за повећање продуктивности / Intercropping of soybean-common millet in combination with bio-fertilizer as an ecological method for increasing productivity
(Универзитет у Београду – Пољопривредни факултетBeograd : Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 2021)
Због интезивне примене минералних ђубрива и пестицида, који повољно утичу на
повећање продуктивности али штетно на животну средину, све већи изазов у свету
представља проналажење еколошки прихватљивог начина гајења усева, ...