Претраживање
Приказ резултата 1-5 од 5
Uticaj različitih sistema mineralne ishrane na antioksidativni kapacitet zrna kukuruza / The impact of different mineral nutrition on antioxidative capacity of maize grain
(Beograd : Univerzitet u Beogradu, 2018)
Zrno kukuruza je važan izvor fito-nutritiva u ishrani ljudi i životinja. Testirana je primena različitih sistema mineralne ishrane kao što su: urea (standardno mineralno đubrivo), mikrobiološko đubrivo (Team mycoriza plus), ...
Doprinos sistema obrade zemljišta i nivoa đubrenja kvalitetu prinosa kukuruza / Importance of soil tillage and fertilization systems for maize grain quality
(Beograd : Megatrend univerzitet Beograd, Fakultet za biofarming, 2019)
U ogledu je ispitivan uticaj sistema obrade zemljišta i nivoa đubrenja azotom na visinu i kvalitet prinosa zrna kukuruza. Hibrid ZP 606 je gajen na oglednom polju Instituta za kukuruz Zemun Polje, tokom 2016-2018. uz primenu ...
Nutrients status in maize grain from sustainable agriculture
(Sarajevo : University of East Sarajevo, Faculty of Agriculture, 2019)
Maize cultivation with application of proper organic and bio-fertilizers could increase
nutritional value of crop grain and maintain soil fertility. The aim of the study was to examine
variations in concentrations of ...
The effect of some mixed tetraoxanes on germination and antioxidants in maize seedlings
(Belgrade : Society of physical chemists of Serbia, 2018)
Germination is one of the most sensitive phases in growth of agricultural
plants, where optimal conditions in temperature and water accessibility are
required. Seedlings are particularly sensitive to environmental ...
Статус антиоксиданата у кукурузу различите боје зрна / Antioxidant status in maize with different grain colour
(Beograd : Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 2019)
Зрно кукуруза је важан извор нутријената у људској исхрани. Разлике у садржају и
односу појединих нутријената, као што су каротеноиди, антоцијани и сл. утиче како на
обојеност зрна, тако и на његов нутритивни квалитет. ...