Приказ основних података о документу

Kvalitet hleba sa mikronizovanim zrnom kukuruza

dc.creatorRadosavljević, Milica
dc.creatorFilipović, Nada K.
dc.creatorJovanović, Rade
dc.creatorŽilić, Slađana
dc.date.accessioned2019-05-16T12:05:05Z
dc.date.available2019-05-16T12:05:05Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.issn1450-5029
dc.identifier.urihttp://rik.mrizp.rs/handle/123456789/70
dc.description.abstractThis study presents results of production optimization of high quality bread with 20% of micronised maize. Bread with a share of 20% of micronised grain contains all biologically valuable constituents of maize kernel, while by its sensory properties it is similar to products made of white flour. Micronised flour contributes to a prolong freshness and shelf-life of bread while a specific taste of maize makes it special and broadens the spectrum of high quality baked goods.en
dc.description.abstractU ovom radu su prikazani rezultati optimizacije izrade kvalitetnog hleba sa 20% mikronizovanog kukuruza. Hleb sa udelom 20% mikronizovanog zrna sadrži sve biološki vredne sastojke kukuruza, a po senzornim karakteristikama je sličan proizvodima od belog brašna. Mikronizovano brašno doprinosi produženju svežine hleba te omogućuje dužu trajnost proizvoda, a specifičan ukus na kukuruz daje mu posebna svojstva i širi lepezu kvalitetnih pekarskih proizvoda.sr
dc.publisherNacionalno društvo za procesnu tehniku i energetiku u poljoprivredi, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.sourceČasopis za procesnu tehniku i energetiku u poljoprivredi / PTEP
dc.subjectmaizeen
dc.subjectmicronizationen
dc.subjectflouren
dc.subjectbreaden
dc.subjectkukuruzsr
dc.subjectmikronizacijasr
dc.subjectbrašnosr
dc.subjecthlebsr
dc.titleQuality of bread made from micronised maize grainen
dc.titleKvalitet hleba sa mikronizovanim zrnom kukuruzasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue1-2
dc.citation.spage3
dc.citation.epage5
dc.citation.other8(1-2): 3-5
dc.identifier.fulltexthttp://rik.mrizp.rs//bitstream/id/2636/68.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rik_70
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу